Sanal POS Nedir? Sanal POS Nasıl Alınır ve Sanal POS Nasıl Kapatılır?

Sanal POS Nedir? Sanal POS Nasıl Alınır ve Sanal POS Nasıl Kapatılır?
14 Ocak 2020 01:27
83
A+
A-

İnternet hayatımızın içine derince girmesiyle birlikte, mağazalarda kullanılan POS cihazlarının yerini yavaşça sanal pos cihazları almaktadır. Özellikle online ortamlardan ürünlerini satmak isteyen işletmeciler, sanal posları satın almaktadırlar. Sanal POS cihazının bir diğer adı ise VPOS Virtual Point of Sale olarak da bilinmektedir. 

Bankaların işletmelerin internet sitelerine sağladığı bu fırsat ile birlikte müşteriler internet üzerinden kredi kartları ile birlikte rahatlıkla ürünleri satın alabilmektedirler. Üstelik sanal pos uygulamalarında güvenlik en ön planda tutulmaktadır. 

Bankalar firmalara sanal pos verebilmek için, bilgi güvenliği ve müşteri güvenliği için web sitelerinde 128 bitlik SSL şifreleme şartı ararlar. Böylelikle internet güvenliği sağlanmış ve müşteriler de güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmektedirler. 

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS almak istediğiniz bankayı seçtikten sonra birkaç adımda sanal pos cihazınızı internet sitenize işletebilirsiniz. 

Sanal POS cihazı sayesinde tahsilatlarınızı 7 gün 24 saat boyunca rahatlıkla yapabilmektedir. En hızlı ve güvenli bir şekilde tahsilat mümkündür. Sanal POS, firmalara işlemlerle ilgili detaylı raporlar sağlar. (Sipariş ve işlem inceleme, satış istatistikleri vb.) gibi önemli yararlar sağlanmaktadır. 

Sanal POS almak için bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler altta olduğu gibi olmaktadır. 

  • Firmanın web sayfası erişilebilir, sitedeki ödeme adımları çalışıyor olmalıdır.
  • Firma, sanal mağazasında güvenli alışveriş ortamını sağlamak için yetkili kuruluşlardan geçerli SSL sertifikası almalıdır.
  • Ödeme sayfasında kredi kartı ile ödeme seçeneği yer almalıdır.
  • Web sitesi ve ödeme sayfasında Akbank logoları bulunmalıdır.
  • Web sayfasında ürün kataloğu ve alışveriş sepeti bulunmalıdır.
  • Firma sanal mağazasında, tüketiciye garanti, iade ve iptal hakkındaki şirket prensiplerini açık ve net olarak belirtmelidir.
  • Web sayfasında “gizlilik taahhüdü ve güvenlik politikası” ile ilgili yazılı içerikler yer almalıdır.
  • Web sayfasında ürün teslimatına ilişkin bilgiler yer almalıdır.
  • Web sayfasında firmanın adı, açık adresi, sabit telefon ve fax numaraları, e-posta adresi gibi tüm iletişim bilgileri doğru ve güncel olarak yer almalıdır.
  • Firma döviz ile satış yapacaksa web sayfasında satış kurunu göstermelidir.
  • Firma, faaliyet alanına göre yetkili kurumlardan aldığı evrakları başvuru esnasında iletmelidir.

Yukarıda yer alan şartları içermeniz durumunda sanal posu internet sitenize rahatlıkla işletebilmektedir. Bununla beraber web sayfasından rahatlıkla satışlarınızı rahatlıkla yapabilmeniz de mümkün olmaktadır. 

Sanal POS Cihazı Nasıl İptal Edilir?

Sanal POS cihazınızı iptal ettirmek istiyorsanız, birkaç adımda halledebilmektedir. POS cihazınızı web sayfanıza işletmek istiyorsanız, her bankanın kendine ait bir POS cihaz yardımcı müşteri hizmetleri bulunmaktadır. Müşteri hizmetleri üzerinden sanal pos cihazlarını rahatlıkla iptal edebilmeniz mümkün olmaktadır. Sanal pos cihazınız iptal edildikten sonra web sayfanızdan da silinmektedir. Bankanız ile bu konuda iletişime geçebilmeniz mümkündür. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.