2020 Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

2020 Askerlik Borçlanması Ne Kadar?
8 Ekim 2020 22:07
28
A+
A-

Askerlik borçlanması hakkı, SGK kapsamında çalışmakta olan erkek vatandaşlar için hazırlanmış durumdadır.

2020 yılı için askerlik borçlanması, asgari ücret tutarının üzerinden gerçekleştirilmektedir. Askerlik borçlanması için belirlenen en düşük tutar, 2,943 TL asgari ücrete göre 941,76 TL’dir. 2020 yılı askerlik borçlanması için belirlenen en yüksek tutar ise, 7,006 TL olarak sınırlandırılmıştır.

Askerlik borçlanması için belirlenen limitler arasında, SGK tarafından istenen tutar dahilinde aylık prim ödemesi gerçekleştirilmektedir. Askerlik yapılan süreye ve askerlik borçlanması için emeklilik durumuna yansıtılan gün sayısına göre, toplam yapılacak askerlik borçlanması primleri belirlenmektedir.

Askerlik Borçlanması İçin Belirlenen Özel Durumlar

2020 askerlik borçlanması ve diğer yıllarda olan askerlik borçlanmaları, SGK kapsamında çalışan erkek vatandaşlar için tanınan haklar içerisinde yer almaktadır. Emeklilik yaşının erken döneme çekilmesi ve sigorta prim gün sayılarının çalışmadan karşılanabilmesi için, erkeklerin zorunlu olarak yapmaları gereken askerlik görevleri kullanılmaktadır.

Zorunluk askerlik görev süresi kadar, SGK prim ödeme hakkı oluşturan askerlik borçlanması, sigorta kapsamında yer alan erkeklerin erken yaşta emekli olmalarını sağlamaktadır. Askerlik borçlanması için belirlenen süreye göre, ödenmesi gereken toplam prim tutarı da belirlenmektedir.

Erkek vatandaşların SGK askerlik borçlanması hakkı elde etmelerinden sonra, emekli olmak için gerekli olan süre belirlenir ve ihtiyaç duyulan miktar kadar prim ödemesi yapılır. Askerlik borçlanması için gerekli olan başvuru talebi oluşturulduktan sonra, SGK borçlanma primi, toplu bir şekilde veya taksitlendirilerek ödenir. SGK askerlik borçlanması primleri ödendikten sonra, kişiler emekli olmaya hak kazanırlar ve emekli maaşı almaya başlarlar.

Askerlik Borçlanması İçin Belirlenen Limitler

Erkeklerin askerlik borçlanması yapabilmesi için belirlenen limitler, her yıl belirlenmekte olan asgari ücret tutarı üzerinden hesaplanmaktadır. Askerlik borçlanması limitleri ve bu limitlerin hesaplanmasında dikkate alınan değerler şu şekildedir:

  • Askerlik borçlanması limiti için belirlenen asgari ödeme limiti; 941,76 TL’dir.
  • Aylık olarak askerlik borçlanması için ödenecek prim tutarı en fazla 7,006 TL olarak belirlenmiştir.
  • 2019 yılı içerisinde ödenen askerlik borçlanması ödemelerinin asgari tutarı, 818,68 TL olarak hesaplanmıştır.
  • 2019 yılı içerisinde ödenen askerlik borçlanmasının en düşük günlük miktarı ise, 27,28 TL’dir.
  • 2019 yılı askerlik borçlanması için en yüksek miktar, 6,140 TL olarak hesaplanmıştır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.