Hindistan Vizesi Nasıl Alınır? Hindistan Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hindistan vizesi almanın şartları nelerdir? Hindistan vizesi almak hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebiliriz.

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır? Hindistan Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?
19 Eylül 2020 15:34 | Son Güncellenme: 15 Eylül 2020 15:48
23
A+
A-

Asya’nın Güney kısmında yer alan ve resmi ismi Hindistan Cumhuriyeti olan ülke, toprak bakımından dünyanın en büyük 7. kara parçasıdır. Dünya nüfusu bakımından ise Hindistan, 2. sıradadır. Yedi bölge ve 28 eyaletten oluşan Hindistan’a gitmek isteyen siyah pasaportlu insanlar, Hindistan’a yapacakları seyahatler için vizeden muaf tutulmuşlardır. Ancak hizmet ve hususi pasaporta sahip olan Türk vatandaşları, Hindistan’a gitmeden önce vize almak zorundadırlar. Peki Hindistan vizesi nasıl alınır? Hindistan vizesi başvuru ücreti ne kadardır? Hindistan vizesi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? Hindistan vizesi almanın şartları nelerdir? sonra hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebiliriz.

Hindistan Vizesi Nasıl Alınır?

Hindistan vizesi almak isteyen vatandaşlar, öncelikle konsoloslar başvurmak zorundadır. Konsolosluğun dijital sayfasında bulunmakta olan başvuru formunu dondurduktan sonra başvuru sahibi biyometrik verileri tamamlanması için konsolosluğa çağırılır. Konsolosluğa gitmeden önce istenilen tüm evrakların hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca bu belgelerin poşet dosya içinde bulunması da zorunludur. Hazırlanan belgelerle birlikte başvuru formu da imzalanıp konsolosluğa teslim edilmelidir. Ayrıca evrak teslim ederken ücretleri ödemek zorunludur. Bu işlemlerden sonra ise vize başvurunuz değerlendirmeye alınır.

Hindistan Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Hindistan vizesi başvuru ücreti, dönemsel olarak değiştiği için sabit değildir. Bu yüzden de başvuru yapmadan önce konsolosluğa, Hindistan vizesi başvuru ücretinin güncel olarak ne kadar olduğunu sorabilirsiniz. Bu işlemi konsoloslukta yapabileceğiniz gibi yetkilendirilmiş bize acentalarında da yapabilirsiniz. Ancak yetkilendirilmiş biz acentaları size sunmuş olduğu yardım sonucunda ek bir ücret talep edebilir. Vermiş olduğunuz vize başvuru ücreti, vize başvurunuz reddedildiği zaman size geri verilmeyecektir. Hindistan vize ücretleri ise güncel olmamakla beraber ortalama 100 dolardır.

 Hindistan Vizesi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Hindistan vizesi almanız için sahip olmanız gereken bazı evraklar vardır. Evrakların eksik yada hatalı olması durumunda vize başvurunuz reddedilir. Peki Hindistan vizesi almak için gerekli olan belgeler nelerdir? İşte Hindistan vizesi almak için gerekli olan belgeler:

  • Seyahat sonrasında 6 ay geçerliliği olan ve içinde 2 adet boş sayfası bulunan bir pasaport
  • Vize başvuru formu (Ancak bu bize başvuru formunun İngilizce olarak hazırlanması gerekmektedir)
  • 2 adet kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi
  • İngilizce olarak hazırlanmış bundan vize başvuru dilekçesi
  • İçinde en az 3 bin TL bakiye bulunan ve son 3 aya ait olan banka hesap dökümanları
  • Tapu, ruhsat, ehliyet ve belge fotokopileri gibi kişinin maddi durumunu gösteren belgeler
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 30 bin Euro teminatlı bulunan seyahat sağlık sigortası
  • Hindistan’a yanına gideceğimiz kişiden alınması gereken 1 adet davetiye belgesi
  • Konaklama yapılacak yer ile ilgili belgeler
  • Uçak biletleri
  • Kişinin statüsüne ve işine göre hazırlanması gereken ek belgeler

Hindistan Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Hindistan vizesi almak için bazı başvuru şartları mevcuttur. Bu şartlardan en önemlisi, getirmeniz gereken belgeler de eksik ya da hata bulunmamasıdır. Bununla birlikte, başvurunuzu yaparken konsolosluğun size belirtmiş oldu Hindistan vizesi başvuru ücretini de ödemiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca getirmiş olduğunuz belgelerin bir poşet dosya içinde bulunması gerekmektedir. Bu şartları sağlamadığınız zaman neyse başvurunuz reddedilebilir. Ayrıca Hindistan vizesi almak için ödemiş olduğunuz başvuru ücreti ya da sizden istenilen ek ücretler de size geri ödenmez. Bu yüzden belgeleri doldururken dikkatli davranmanız gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.