İhtiyaç Kredilerindeki Vade Farkı 60 Aya Çıkıyor

İhtiyaç Kredilerindeki Vade Farkı 60 Aya Çıkıyor
25 Şubat 2019 22:40 | Son Güncellenme: 11 Mart 2019 22:11
7
A+
A-

Mevcut kanunlara göre İhtiyaç kredilerindeki faiz oranı 36 aydır. Yaşanan ekonomik sıkıntı ile birlikte seçim öncesi piyasaları rahatlatmak adına kanunda esneklik yapılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Dün itibariyle BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: “Kredi kartlarındaki taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vadeyi uzatma noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç kredilerinde uygulanan 36 ay vade oranını 60 aya çıkarmak için kanun düzenlemesi yapmayı planlamaktayız.”

Özellikle esnaflar kredilerin vadelerinin uzaması yönünde yetkili mercilere uzun süredir baskı uyguluyorlardı. Mehmet Ali Akben mevcut piyasa ile ilgilide değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu çalışmanın bireysel tüketicilerin rahatlaması amacıyla yapılacağını açıkladı.

Taşıt Kredileri ve Kredi Kartları

Dövizin ani yükselişi ile birlikte otomobil satışları dibe vurmuştu. Devlet önce ÖTV indirimi yaparak otomobil satışlarını arttırmayı hedeflese de bu düzenleme yeterli gelmedi. Akbet taşıt kredileri ile alakalı: “Otomobilin fiyatı 120 bin TL’den fazla ise kredilerdeki vade farkı 48 aydan 60 aya yükselecek. Elektronik malzeme alışverişlerinde uygulanan 6 ay vade süresini de 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bankalar için yaptığımız bu düzenleme faktoring ve finansman şirketlerini de kapsayacak.”

Kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının da 6 aydan 12 aya çıkması bekleniyor. Sağlık, sosyal hizmetler ve seyahat gibi ihtiyaçlarda da uygulanan 9 aylık taksit sınırının 12 ay olması bekleniyor.

Yapılandırma müjdesi bekleyenleri de unutmayan Akben konu ile ilgili olarak: “Borçluların da kredilerini yapılandırmak istemesi durumunda vade oranı 60 aya kadar çıkabilecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.