Garanti Bankası Avans Hesap Nedir?

  Garanti Bankası avans hesabı, uygulamada bankalar tarafından ek hesap, kredili mevduat hesabı, nakit avans gibi farklı isimler getirilerek müşterinin kullanımına sunulan, müşterinin vadesiz mevduat hesabına banka tarafından tanımlanan bir çeşit kredi türüdür. Bir başka anlatımla müşteri avans hesabının mevduat hesabına tanımlanması halinde eksi bakiyeye düşmesiyle birlikte kullanması ile faizi ile ödemek koşulu ile borç […]

Garanti Bankası Avans Hesap Nedir?
23 Aralık 2018 21:06 | Son Güncellenme: 12 Mart 2019 18:47
51
A+
A-

 

Garanti Bankası avans hesabı, uygulamada bankalar tarafından ek hesap, kredili mevduat hesabı, nakit avans gibi farklı isimler getirilerek müşterinin kullanımına sunulan, müşterinin vadesiz mevduat hesabına banka tarafından tanımlanan bir çeşit kredi türüdür. Bir başka anlatımla müşteri avans hesabının mevduat hesabına tanımlanması halinde eksi bakiyeye düşmesiyle birlikte kullanması ile faizi ile ödemek koşulu ile borç almış sayılmaktadır.

Garanti Bankası, Vadesiz TL hesap sahibi müşterilerine sunduğu bu hizmet ile banka hesaplarında limit bulunmayan hallerde nakit olarak ortaya çıkabilecek tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem sunmuş olmaktadır. Nitekim avans hesap sahipleri hesaplarında yeterli limit bulunmadığında dahi banka tarafından hesaplarına tanınan limit sayesinde para gönderme fatura ödeme gibi işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Bu imkanlar dahilinde Garanti Bankası müşterilerine ödemelerinin gecikmesini engelleyerek ekonomik anlamda rahatlık sağlamaktadır.

Garanti Bankası Avans Hesap Özellikleri

Garanti Bankası müşterilerinin hesaplarında yeterli miktarların bulunmadığı hallerde, vadesiz TL hesabına banka tarafından tanımlanan Avans limiti dahilinde kredi kullanılmasına ve ödeme yapılmasına imkan vermektedir. Nitekim Paracard kullanan Garanti Bankası müşterileri, hesaplarına tanımlanan avans miktarını 7/24 banka ATM’leriden nakit olarak çekebilirler.

Müşteri avans hesapla birlikte EFT, havale, fatura ödemeleri gibi her türlü bankacılık işlemlerini hesabında yeterli bakiye olmaksızın dahi gerçekleştirebilir. Ayrıca Garanti Bankası üzerinde bulunan Vadesiz TL hesabından aylık olarak ödenmesi için talimat verilen fatura, ssk primi gibi borçların da avans limitinden ödemesi otomatik olarak yapılabilir.

Avans hesabındaki limit kullanılarak müşterinin eksiye düştüğü hallerde şahsın vadesiz TL hesabına para girişi olması  durumunda kredi yatan miktar tutarında otomatik olarak kapatılır. Söz konusu bu halde krediye sadece kullanılan gün miktarınca faiz işler. Ay içinde kullanılan kredinin faizi bir sonraki ay hesaptan otomatik olarak kesilmektedir.

Avans Hesap faiz oranı her tutar için %2,25’tir. Avans Hesaba yapılan tüm para girişleri hesabınıza bir sonraki gün yansımaktadır. 200 TL’nin 5. gününde yapılan ödemelerde 6 gün üzerinden faiz hesaplanacaktır. Kullanım süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 1,08 TL’dir. Borcun 5 gün sonunda kapatılması durumunda ödenmesi gereken tutar 201,08 TL’dir.

Avans Hesap faiz oranı her tutar için %2,25’tir. Avans Hesaba yapılan tüm para girişleri hesabınıza bir sonraki gün yansımaktadır. 1000 TL’nin 1 günlük kullanım süresince oluşacak KKDF ve BSMV dahil faiz tutarı 0,90 TL’dir.

Garanti Bankası Avans Hesap Başvurusu Nasıl Yapılır?

Garanti bankası Avans Hesap Başvurusunu Garanti İnternet bankacılığı üzerinden Başvurular> Kredi > Avans Hesap adımlarını takip ederek gerçekleştirmek mümkündür.

Garanti Cep Bankacılığı aracılığıyla Bankacılık İşlemleri > Başvurular > Kredi/ Avans Başvurusu > Avans Hesap Başvurusu adımlarını takip ederek başvuru yapabilirsiniz.

Tüm Garanti Bank şubelerinden de Bankada mevcut Vadesiz TL hesabına tanımlanacak avans hesabı başvurusunu yapabilirsiniz.

Başvuruda öncelikle üzerinde Vatandaşlık numarasının yer aldığı Nüfus Cüzdanı ile başvurmak gereklidir. Bu belgeye ek olarak başvuruda,  çalışma niteliğine göre çeşitlilik arz eden gelir belgesi sunulmalıdır. Söz konusu belgeler şu şekildedir;

  • Ücretli çalışan ise, 2 aydan eski olmayan bir adet güncel bordro ile SGK sicil no, işyeri sicil no, aylık net ücret ile maaşında haciz veya kesinti olup olmadığı bilgilerini içeren son 1 ay içerisinde alınmış gelir yazısı ile imza sirküleri
  • Emekli ise, emekli aylığı tahsis belgesi veya emekli maaşını gösterir banka hesap cüzdanı
  • Şahıs şirketi sahibi olunması halinde Güncel vergi levhası ve yıllık gelir vergisi beyannamesi
  • Sermaye şirketi ortağı olunması halinde Güncel vergi levhası ve yıllık kurumlar vergisi beyannamesi
  • Kira geliri sahibi olunması halinde kiraya konu gayrimenkul tapusu 2 yılldan eksik olmayan kira kontratı ve 2 aydan eksik olmayan kira tahsilatına ilişkin belge
  • Çiftçi olunması halinde çiftçilik belgesi ve zirai kazancı gösterir belge gereklidir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.