18 Yaş Altı Hesap Açma ve İlk İmza Hesabı

18 Yaş Altı Hesap Açma ve İlk İmza Hesabı
17 Mart 2019 01:23
97
A+
A-

18 yaşının altındaki bireylerde bankalardan vadesiz hesap sahibi olabilmektedir. Bu alanda en iyi hizmeti veren bankaların başında İş Bankası gelmektedir. İş Bankasının bir hizmeti olan İlk İmza hesabı sayesinde 12 ile 18 yaş arasındaki kişiler banka hesabı açabilir ve birikim yapabilir.

Bu hesap sahipleri; EFT, Havale, Alışveriş ve Fatura ödeme gibi ayrıcalıklardan da yararlanabilir.

Hesap Başvurusu

Hesabı açacak olan kişi ile yasal vasisinin bankaya gitmesi yeterlidir. Banka şubesinden sıra alarak bu hesap birkaç dakika içerisinde oluşturulmaktadır. Hesap kartı ilgili adrese en geç 15 gün içerisinde ulaşmaktadır. Gerekli olan tek evrak ise nüfus cüzdanıdır.

İlk İmza hesabının en önemli avantajı, kişinin öğrenciliğinin devam etmesi halinde hesap işletim ücretinin alınmamasıdır. Bu hesaba ATM’lerden veya İnternet bankacılığından para yatırılabileceği gibi para çekme işlemleri de rahatlıkla yapılmaktadır.

Bankamatik kartında para olması durumunda yurt içinde ve yurt dışında alışveriş imkanı bulunmaktadır. Maestro kartın geçtiği her noktada bu hesap kartı ile işlem yapılabilmektedir.

İnternet Şubesi

Kişiler İnternet şifresi alması durumunda İş Bankası İnternet şubesini kullanabilir. İnternet bankacılığının yanı sıra mobil uygulama olan İşCep’te kullanılmaktadır. Aileler, çocuklarının geleceği için bu hesaba dilediği gibi para yatırabilir ve birikim yapabilir. Yatırım noktasında birçok avantaja sahip bu hesapta, fon alıp satma gibi işlemlerde yapılabilmektedir.

Kişinin yasal vasisinin yanında olmaması durumunda hesap açması mümkün değildir. Yasal vasiden kasıt; anne, baba, ağabey ve diğer akrabalardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.