2019 Garanti Bankası EFT Ücreti Ne Kadar

2019 Garanti Bankası EFT Ücreti Ne Kadar
4 Ocak 2019 13:02 | Son Güncellenme: 11 Mart 2019 22:11
14
A+
A-

2019 Yılı Türkiye zam senesi olacak gibi duruyor. Yeni yıl itibari ile Garanti Bankası EFT ücreti düzenlemesi yaptı. Bankalar arası para gönderme tutarında rekor bir rakama ulaşan Garanti Bankası kendi hesabından başka bir bankaya online para gönderme masrafı 1 Euro tutarından fazla. TL bazında bakıldığında büyük bir para.

<h3>EFT ne Demek ? </h3>

Bankalar arası para gönderme işlemine EFT denilir. Açılımı Elektronik Fon Transferi olarak tanımlı. EFT Türkiye içerisinde yapılabilir. X adlı bankadan Y adlı bankaya para gönderme işlemidir. Aynı marka banka içerisinde başka bir kişiye para gönderme işlemi havale adı altında yapılmaktadır. Havale işlem ücreti EFT ücretinden daha düşüktür çünkü banka bünyesi içerisinde işlem yapılır. Online bankacılık üzerinden yapılan havale ücreti 1,5 TL dir. Uluslar arası para gönderme işlemine Swift denilir. Bankanızdan para gönderme işlemleri menüsünden swift yaparsanız yurt dışına para gönderiyorsunuzdur.

<h3>Garanti Bankası Eft Ücreti Aracıya Göre Değişmektedir.</h3>

<h4>Garanti Bankası ATM Para Gönderme Masrafı</h4>

Garanti Bankası ATM makinası üzerinden EFT işlem ücreti kesintisi 18 TL olarak 2019 yılı için güncellenmiştir. Garanti Bankası ATM sinden başka bir bankaya para göndermek istiyorsanız 16:00 saate kadar 18 TL komisyon bedeli ile yollayabilirsiniz. Eğer Geç EFT işlemi yapmak isterseniz 20 TL komisyon bedeli ödemek zorundasınız. Daha ucuz EFT yapmanın yolları da var.

Garanti Bankası EFT Ücreti

<h4> Garanti Bankası Ucuz EFT Nasıl Yapılır ? </h4>

Garanti Bankası hesabınız bulunuyor ise iGaranti uygulaması ile giriş yapınız. İGaranti 2019 EFT işlem ücreti 2,50 TL olarak en ucuz EFT yöntemini tanıtıyor. Garanti Bankası uygulaması üzerinden yaparsanız 2019 yılı Garanti Bankası EFT masrafı adı altında toplam 6,75 TL komisyon bedeli kesiyor. Sürekli EFT yapan biri iseniz EFT ücreti almayan bankaların kampanyalarından yararlanarak kendi ekonominizi yönetebilirsiniz.

<h3>2019 Garanti Bankası EFT Ücreti </h3>

Ödeme gönderme aracısına göre farklılık gösteren para gönderme komisyon ücretleri arasından en düşük olanı 2019 Garanti Bankası EFT ücreti için 2,50 TL ile İGaranti oluyor. İşlemin yapılış yerine göre ve geç EFT olup olmaması durumları değerlendirildiğinde 20 TL komisyona kadar çıkabiliyor. Direk şubeden yapılan EFT işlemleri ise 800 TL komisyona kadar çıkabiliyor. İGaranti EFT sistemini kullanmanız en uygun olanı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.