Ziraat Bankası Tarım Kredileri ve Hibeleri 2019

Ziraat Bankası Tarım Kredileri ve Hibeleri 2019
7 Nisan 2019 23:58 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2019 00:04
18
A+
A-

Çiftçilerin kredi veya kredi kartı gibi hizmetler için başvurması gereken bankaların başında Ziraat Bankası gelmektedir. Bankanın çiftçilere verdiği birçok farklı tarım ve hayvancılık kredisi bulunmaktadır. Devlet bankası olduğu için devlet, çiftçiye verdiği hibeleri ve kredileri bu kuruluş üzerinden vermektedir. Bu yazımızda ise Ziraat Bankasının çiftçilere verdiği hizmetleri tanıtacağız.

Bitkisel Üretim İçin Verilen Çiftçi Kredileri

Çiftçiler bu kredi ile gübre, ilaç, mazot, hasat masrafı ve diğer tüm giderlerini karşılayabilir. Sera, tarla ve topraksız tarım yapan çiftçilerde bu krediden faydalanabilir. Çiftçiler bu kredi sayesinde tarlalarına daha iyi bakım yapabileceği gibi hasat döneminde de zorlanmadan ürünlerini toplayabilir.
Üretimlerini arttırmak isteyen çiftçilerde bu krediden faydalanabilir. Yer alım kredisi, sera alımı veya soğuk hava deposu kurmak isteyen çiftçiler ÇKS belgesine sahip olmaları durumunda bu krediyi çekebilirler.

Yer Alım Kredileri

Köylerde üretim yapan çiftçilerin sınırlarının yanındaki arsa sahiplerine sınır komşusu adı verilmektedir. Sınır komşunuzun tarlasını satmak istemesi durumunda bu tarlayı almak ilk olarak sizin hakkınızdır. Arsayı alacak gücünüz yoksa yer alım kredisi adı altında kredi çekerek sınırınıza komşu olan arsayı satın alabilirsiniz.

Yer alım kredisini çekmek için bir diğer şart alınacak olan tarlanın hissesinin tek kişi tarafından alınmasıdır. 12 aydan 60 aya kadar uzun vade seçenekleri ile bu krediyi çekebilir ve yeni arsa sahibi olabilirsiniz.

Traktör Kredisi

Çiftçiler için en önemli ekipman traktördür. Bitkisel üretim yapan kişiler traktör sayesinde gübre atabilir, tarlasını sürebilir veya mahsulünü toplayabilir. Ziraat Bankası düşük faiz oranları ile traktör kredisi vermektedir. 36 aya varan vade seçenekleri ile ikinci el veya sıfır traktör sahibi olabilirsiniz.

Alınacak olan traktör sıfır ise fatura bedelinin %75’ine kadar kredi çekilebilmektedir. İkinci el traktöre kredi çekmek için ise traktörün en fazla 8 yıllık olması gerekmektedir. Bu kredi türünde ise vade seçeneği en fazla 12 aydır. Bu kredi sadece traktör için değil; pulluk, mahsul toplama makinesi, silaj makinesi ve patoz makineleri içinde geçerlidir.

Genç Çiftçi Kredisi

Devletin 18 ile 40 yaş arasındaki çiftçilere sunduğu destekler çok daha fazladır. Gençlerin üretime katılması için verilen bu hibeler arasında 30.000 TL hibe desteği bile bulunmaktadır.

Arıcılık, sera faaliyetleri, hayvancılık ve kültür mantarı gibi ürünleri yetiştirmek isteyen veya hali hazırda yetiştiren kişiler bu krediden yararlanabilir. Bu krediyi almanın en kolay yolu Genç Çiftçi Akademisindeki eğitimlere katılmaktır.

IPARD Destek Kredileri

Avrupa Birliği tarafından desteklenen program olan IPARD kredilerini almak sanılanın aksine zordur. Bu krediyi alan kişiler ise işlerini kolaylıkla büyütebilir çünkü kredinin hibe oranı bulunduğu gibi faiz oranı da çok düşüktür. Krediyi almanın en temel şartı ürün yetiştirilen veya faaliyet yapılan yerin Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan alanlarda olması gerekmektedir. Maalesef tüm illerimiz bu kapsamda değildir.

Ziraat Bankası Başak Kart

Birçok çiftçinin kullandığı bu kart, piyasadaki en avantajlı hizmetlerin başında gelmektedir. Çiftçiler bu kart sayesinde nakit ihtiyaçlarını giderebileceği gibi gübre, mazot, ekipman ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

  • Başak Kart ile anlaşmalı noktalardan 5 ay vadeli alışveriş yapılabilir.
  • Mazot, gübre ve ilaç gibi üretim giderleri bu kart ile yapılabilir.
  • Ödemeler hasat dönemine kadar ertelenebilir.
  • Faiz oranları normal kredi kartlarına göre çok düşüktür.

Kartı almak için ÇKS belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Topladığınız mahsül fazla ise veya ÇKS belgenizde bulunan arsa fazla ise 100.000 TL’ye kadar Başak Kart sahibi olabilirsiniz.

Ziraat Bankası Kredi ve Hibeler İçin Gerekli Evraklar

Nüfus cüzdanı, ÇKS belgesi, faaliyet yapılan alanın tapusu veya kira sözleşmesi, kredinin miktarının yüksek olması durumunda ipotek (teminat) verilecek yerlerin tapuları ve son 3 yıla ait bilanço istenen belgeler arasındadır. Vergi levhası ve oda kayıt belgesi gibi evraklarda işletme sahiplerinden talep edilmektedir.

Banka her çiftçiye özel faiz oranları ile hizmet verdiği için daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ziraat Bankası şubesine gitmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.