İş Bankası Taşıt Kredisi Faiz Oranları ve Ödeme Planı 2019
Taşıt kredileri, ihtiyaç kredilerinden farklı olarak faiz oranları daha düşük olan ve daha fazla evrakın talep edildiği kredilerdir. İş Bankası da taşıt kredisi veren bankaların başında gelmektedir. Taşıt kredisiyle ikinci el ve sıfır araç satın almak için gerekli evraklar ve şartlar farklıdır. Bu yazımızda faiz oranları ve kredi ödeme planını iki farklı araç tipi için ayrı ayrı anlatacağız.
İş Bankası Taşıt Kredisi Başvurusu
Taşıt kredilerine başvurmak için kişilerin şubeye gitmesi gerekmektedir. Her ne kadar İş Bankası’nın resmi internet sitesinde taşıt kredisi başvurusu yer alsa da bu tamamen ön onaylı kredidir ve onay alındıktan sonra gerekli belgelerin şubeye verilmesi gereklidir.
İnternet bankacılığıyla yapılan kredi başvurularında hazır limit onaylandığı için yüksek tutarlı taşıt kredisi çekmek isteyenlerin şubeyi direkt olarak ziyaret etmesi gerekmektedir. İhtiyaç kredilerindeki faiz oranları %2,30 iken taşıt kredilerinde bu oran %1,90’a yakındır.
Taşıt Kredisi İçin Gerekli Evraklar
Taşıt kredisi için gerekli evraklar ikinci el ve sıfır araçlar için farklılık göstermektedir. Her kredide olduğu gibi nüfus cüzdanı ve maaş bordrosu bu kredi türünde de talep edilen evraklar arasındadır. İhtiyaç kredilerinden farklı olarak Taşıt kredilerinde alınacak olan sıfır aracın faturası veya araç ikinci el ise alınacak olan aracın Araç Tescil ve Trafik belgesi talep edilmektedir.
Taşıt kredilerindeki oranlarda konut kredilerinde olduğu gibi belirli bir üst sınıra sahiptir. Alınacak olan araç sıfır ise kişiler aracın fiyatının %30’una peşinat olarak sahip olmalıdır yani aracın en fazla %70’ine kredi çıkmaktadır. İkinci el araçlarda ise oranlar farklı olabilirken ikinci el aracın en fazla 8 yaşında olması gerekmektedir.
İş Bankası Taşıt Kredisi Ödeme Planı
İkinci el ve sıfır araçlar için kredi faiz oranı %1,93’tür. Çekilecek olan kredi tutarının 75.000 TL ve vade farkının 24 ay olduğunu varsayarsak, kredinin aylık taksitleri 4108 TL olmakta ve toplam geri ödenecek tutar 98.608 TL olmaktadır. Sıfır ve ikinci el araçlarda 2.143 TL kasko ve tahsis işletmesi de talep edilmektedir. Bu maliyet aracın durumuna göre değişebilir.