Avustralya Vizesi Nasıl Alınır? Vize Alma Ücreti Ne Kadardır?
Avustralya vizesi nasıl alınır? Avustralya vizesi başvuru ücreti ne kadardır? Avustralya vizesi için gerekli evraklar ve başvuru şartları nelerdir? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını belirttik.
25 milyon nüfusa sahip olan ve Okyanusya Kıtası’nda bulunan Avustralya’ya giriş yapmak istiyorsanız vize almanız şarttır. Resmi ismi Avustralya Milletler Topluluğu olan ülke, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 6. ülkesidir. Türkiye’den Avustralya’ya gitmek isteyen bordo, yeşil, gri ve siyah pasaportla kişiler Avustralya vizesi almak zorundadırlar. Peki Avustralya vizesi nasıl alınır? Avustralya vizesi başvuru ücreti ne kadardır? Avustralya vizesi için gerekli evraklar ve başvuru şartları nelerdir? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını belirttik.
Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?
Avustralya vizesi almak istiyorsanız öncelikle İngilizce olarak dijital konsolosluk sayfasında bundan başvuru belgesini doldurmanız gerekir. Sonra ise doldurunuz başvuru belgesine göre ek belgeler hazırlanmalıdır. Başvuru belgesini göndermek için direkt olarak konsolosluğa gitmek istemiyorsanız posta yoluyla belge gönderebilirsiniz. Ancak imkanınız varsa başvuru için konsoloslukta bizzat bulunmanız daha iyi olacaktır. Başvuru için istenen belgelerin neler olduğunu detaylı bir şekilde öğrenmek için konsolosluk yetkililerinden bilgi edinebilirsiniz.
Avustralya Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?
Avustralya vizesi başvuru ücreti genellikle 140 ile 575 Avustralya doları arasında değişmektedir. Ancak bu vize başvuru ücretleri, gidiş amacına ve seyahat istediğine göre bazı farklılıklar gösterebilir.
Avustralya Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
İnsanlar, genellikle Avustralya vizesi başvurusunda istenen ortamda yapılmasını diğer başvuru şekillere göre daha avantajlı olduğunu belirtir. Yine de başvuru yaparken geleceğim belgelerin eksik ve yanlış olmadan düzgün bir şekilde hazırlanması şarttır. Peki Avustralya vizesi almak için gerekli olan evraklar nelerdir? İşte Avustralya vizesi almak için İhtiyacınız olan evraklar:
- seyahat sonrasında 6 ay geçerliliği olan ve içinde 2 adet boş sayfası bulunan bir pasaport
- Vize başvuru formu (Ancak bu bize başvuru formunun İngilizce olarak hazırlanması gerekmektedir)
- 2 adet kişiye ait nüfus cüzdan fotokopisi
- İngilizce olarak hazırlanmış bundan vize başvuru dilekçesi
- İçinde en az 3 bin TL bakiye bulunan ve son 3 aya ait olan banka hesap dökümanları
- Tapu, ruhsat, ehliyet ve belge fotokopileri gibi kişinin maddi durumunu gösteren belgeler
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- 30 bin Euro teminatlı bulunan seyahat sağlık sigortası
- Avustralya’ya yanına gideceğimiz kişiden alınması gereken 1 adet davetiye belgesi
- Konaklama yapılacak yer ile ilgili belgeler
- Uçak biletleri
- Kişinin statüsüne ve işine göre hazırlanması gereken belgeler
Yukarıda bahsettiğimiz bu evrakların hepsinin bir poşet dosyada olması gerekmektedir. Başvuru belgenizde eksik ya da yanlış bir bilgi bulunması durumunda, konsolosluk almak istediğiniz vizeyi reddetme hakkına sahiptir. Başvurular reddedildiği zaman ödemiş olduğunuz başvuru ücreti geri ödenmeyecektir. Bu yüzden vize başvurusu yaparken belgelere gözümde doğru olarak doldurmanız gerekir.
Avustralya Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?
Avustralya vizesi almak için konsolosluk tarafından belirtilmiş olan şartların yerine getirilmesi zorunludur. Başvuru şartlarında öncelik, başvuru belgelerini eksiksiz de doğru olarak doldurulması ve hazırlanmasıdır. Ayrıca Avustralya vizesi almak için ücretli kesinlikle ödemiş olmanız gerekmektedir. Ücreti ödenmemiş olan başvurular değerlendirmeye alınmaz, Ayrıca başvuru şartlarında yer alan bilgilerin doğru olması da çok önemlidir.
Avustralya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Avustralya vizesi çıkma süresi, diğer ülkelere göre farklılık gösterebilir. Eksik belge ya da yanlış bilgi olmaması durumunda Avustralya vizesinin ortalama çıkma süresi 20 gündür. ancak araya tatiller geldiği zaman ya da fazla yoğunluk olduğu zaman bu süre 20 süre aşabilmektedir. Bu yüzden vize başvurusu yapmadan önce bir süre araştırma yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.