2019 Çiftçi Mazot Desteği Başvuruları Başladı

2019 Çiftçi Mazot Desteği Başvuruları Başladı
18 Aralık 2018 22:47 | Son Güncellenme: 7 Ocak 2019 00:02
4
A+
A-

Ak Parti’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve faaileye geçirdiği proje çiftçilerin kullandığı mazotun yarısının devlet tarafından karşılanma projesi. Seçimlere az bir zaman kala 2019 çiftçi mazot desteği başvuruları başladı. Geçtiğimiz şubat ayından beri yürürlükte olan kanun ile çiftçilerin kullandığı mazotun yarısını devlet karşılıyor. Sizin için çiftçi mazot desteği başvurusu nasıl yapılır araştırdık.

Türkiye Ekonomisi için Önemli Bir Adım

Zor geçen 2018 Türkiye Ekonomi sorunları çiftçiyi bu yıl bir hayli üzdü. Zarar eden çiftçiler üretimi bırakma noktasına geldi Şeker pancarı başta olmak üzere bir çok ürün tarlada kaldı. Bunların yanında çiftçinin topladığı ürünler de Trabzon fındığı yada buğday gibi geç fiyat açıklamaları yüzünden çiftçiyi zarar ettirdi. Tüccarlara ucuza mallarını bozdurup ödemelerini yapan çiftçiler hasat zamanından sonra açıklanan fiyatları ne kadar protesto etse de giden geri gelmedi. Devlet illallah eden çiftçiler için destek programı hazırladı. Türkiye ekonomisi için önemli bir adım olan çiftçiye %50 mazot desteği başvuruları tek tek itina ile kayıt edilmeye başlandı. Kayıt dışı çiftçilik yapmıyor iseniz üretiminizi yapmanız için gerekli olan mazotun yarısını devlet karşılıyor.

2019 Çiftçi Mazot Desteği Başvuruları

Bu yıl artan USD/TL kuru ve ekonomide dışa bağımlılık faturasını ödeyen çiftçilere umut oldu. 2018 yılında ekin eden çiftçiler daha çok zarar ettiklerini dile getirdi. Üretimini tamamlayamayan Türkiye hayvan ve tarım ülkesi olma ünvanı süresi boyunca bir ilk yaşadı. Tarım ve et başta olmak üzere ithalatı arttı. Kuru soğanın bile kilosunun 5 TL olması ülke vatandaşının belini bükerken tarlada çürüyen ürünlere sahip çıkılmaması içler acısı. Her durumda ithal ederiz diye tehdit edilen çiftçilerimiz için 2019 mazot desteği verileceğinin açıklanması biraz olsun rahat nefes aldırdı.Peki çiftçi mazot desteği başvurusu nasıl yapılır ?

Çiftçi mazot desteği

2019 Çiftçi Mazot Desteği Şartları

Bunun için çiftçilik belgenizin kesinlikle olması gerekiyor. Resmi kayıtlı kaç dönüm arazi işlediğinizi ve 2019 Türkiye sezonu için ne ürünler ekileceğini belirtmeniz gerekiyor. Sunduğunuz belgeler ile yetiştireceğiniz ürünler için bilirkişi mazot giderini hesaplıyor. Bilirkişi raporunda bu ürünler için bu arazilerde 850 litre mazot harcanacak diyor. Devlet de 425 Litre mazot desteğini destek amaçlı size veriyor. çiftçi mazot desteği başvurusu nasıl yapılır nereden yapılır biliyor musunuz? Çok basit. Bağlı bulunduğunuz ziraatlara giderek mazot desteğinizi yazdırabilirsiniz. Hibe olarak verilecek bu destek bazı ekonomi bilir kimseler tarafından çiftçiden mazotta vergi alınmaması olduğunu söylüyor.

Çiftçi mazot desteği şartları

2019 Çiftçi Mazot Desteği Başvuruları Başladı

Eğer siz de 2019 çiftçi mazot desteği şartları sağlıyor iseniz yarın ilk işiniz 2019 için yatırım yapmak olsun. Sunacağınız belgeleriniz ile 2019 yılında harcayacağınız mazot giderinizin yarısını devletten talep edip geçtiğimiz yıl ettiğiniz zararı biraz da olsa azaltabilirsiniz. Teşvikler ile dışa bağlılığı azaltmak için Ak Parti tarafından yapılan bir çalışmadır güvenebilirsiniz. 2019 çiftçi mazot desteği şartları sadece Türkiye için üretim yapmanızı istiyor. 2019 Çiftçi mazot desteği başvuruları ziraatlerden yapılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.